Kontakta oss

Besöksadress

Centrumvägen 26
155 30 Nykvarn

Postadress:
Nykvarns kommun
Avfall
155 80 Nykvarn

Telefon  08-555 010 00

Kontaktperson

Johan Dahlberg, Avfallsansvarig

Elin Hammarström- Bjelkmark, Kundtjänstassistent

Telefon 08-555 010 00

Aktuellt

Kristi Himmelsfärd

Hushållssoporna hämtas måndag-fredag året runt, oavsett röda dagar.

Telefontider för abonnemangs- och fakturafrågor:
Torsdag 25 maj : Stängt
Fredag 26 maj: 10-12 och 13-15.

Öppettider Återvinningscentraler:

Kristi himmelsfärdsdag, torsdag 25 maj
Tveta kl. 9-15 och Returen kl. 10-16.

Fredag 26 maj
Tveta kl. 7-15 och Returen kl. 10-18.

Ändrade körturer

Med start måndag den 29/5 kommer körturerna för sophämtning i Nykvarn att ändras. Detta för att förbereda inför bytet av hemsortering som ska ske till hösten.

Det kommer innebära att vissa får ändrade hämtningsdagar. Alla berörda kommer att få aviserat om de nya hämtningsdagarna via post.

Vi ber er även ha överseende med att sophämtningen kanske inte sker vid just den tid på dagen som ni är vana vid.
Vid frågor kontakta Kundcenter 08 555 010 00 eller maila avfall@nykvarn.se

Fakturering - endast pappersfaktura

Nu startar Nykvarns kommun faktureringen för sophämtning och slamtömning i det nya systemet. Till en början kan vi endast erbjuda pappersfaktura men inom kort erbjuder vi även autogiro och e-faktura.

För sophämtning gäller fakturorna januari-mars. Sophämtningen faktureras, som tidigare, kvartalsvis.

För slamtömning fakturerar vi uppdrag som utförts mars-april (januari - februari är redan fakturerat). Slamtömningen faktureras sedan, som tidigare, månadsvis.

Vi ber om ursäkt för eventuellt krångel förseningen inneburit för dig.

Nykvarns Avfall & Återvinning

Kom och se hur Hemsortering fungerar

Under 2017 erbjuder Nykvarns kommun ett nytt system för insamling av avfall och återvinningsbart material från villor och fritidshushåll – hemsortering. Systemet innebär en betydligt utökad service – till gagn både för dig och för miljön!

Är du nyfiken på hur systemet fungerar – kom och träffa oss på någon av våra demonstrationsträffar!

Vi visar systemet, svarar på dina frågor och bjuder på fika under fyra lördagar i vår mellan kl. 10-13.

  • 29/4: Folkets Park
  • 6/5: Stora parkeringen, Nykvarns centrum
  • 20/5: Taxinge Bygdegård
  • 3/6: Hökmossbadet

Sophämtning fritidshus

Har du sommartömning av hushållssopor? Då töms de vecka 18-38 eller 19-39 beroende på vilken vecka du har tömning

Vill du veta exakt tömningsdag eller få ett tömningsschema hemskickat, kontakta Avfall & Återvinning via Kundcenter 08 555 010 00 eller maila avfall@nykvarn.se

Trädgårdsavfall

Nu är våren äntligen här igen och det börjar bli dag att röja i trädgården.

Avfall från din trädgård kan du lämna på Återvinningscentralerna. Du kan även beställa ett trädgårdsabonnemang för villa och radhus. Du får då ett separat sopkärl på 370 liter där du kan slänga allt komposterbart material som inte väger för mycket. Du kan beställa ditt trädgårds abonnemang via formulär under "Blanketter och formulär" eller maila avfall@nykvarn.se .

Abonnemanget för hämtning av trädgårdsavfall kostar 900kr ink moms/ år. Utöver årsavgiften tillkommer det en engångsavgift på 260 kr för utställning av kärl.

I år börjar vi hämta ditt trädgårdsavfall vecka 16 och sista veckan blir vecka 44. Hämtningen sker på onsdagar, jämna veckor.

Till dig som redan har ett trädgårdsabonnemang kommer det att skickas ut information innan säsongen startar. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta Kundcenter eller e-posta avfall@nykvarn.se

Tänk på!
- Ställ ut ditt trädgårdskärl på samma plats där det ordinarie kärlet hämtas senast kl.06.00 den dag vi hämtar. Glöm inte att ställa tunnan med handtaget utåt.
- Klipp ner material så det inte sticker upp ur kärlet. Locket ska gå att stänga helt.
- Stenar, grenar och annat tungt kan förstöra kärlet och går inte att kompostera. Även stora mängder jord eller äpplen gör kärlet väldigt tungt.
- Du behåller kärlet även under vintermånaderna.

Fortsatt hämtning av Telge Återvinning och Foria

Under 2016 har Nykvarn handlat upp entreprenörer för hela avfallssektorn; sophämtning & behandling, tillgång till ÅVC, slamsugning & behandling samt olika specialuppdrag. Resultatet blev att vi har kända samarbetspartners; Telge Återvinning för sophämtning och avfallsbehandling samt Foria för slamsugning.

Ny taxa

Under 2016 har det hänt mycket inom avfallsidan; nya upphandlingar, nya system och uppbyggnad av en egen avfallsorganisation. Det har inneburit att vi har varit tvungna att se över avfallstaxan för 2017. I korthet innebär det att vi höjer den fasta avgiften för sophämtning med 125 kr inklusive moms samt kostnaden för slamsugning med 125 kr inklusive moms per tillfälle.

Återvinningscentral i Nykvarn

Under 2016 har samhällsbyggnadsavdelningen utrett en återvinningscentral för Nykvarn. Förslaget är en modern central på Solfångartomten i centrala Nykvarn. Innan ärendet kan avgöras ska driftskostnaden utredas ytterligare.

Hemsortering

Som ett resultat av vår nya upphandling kommer vi att under 2017 kunna erbjuda kommunens villahushåll ett av Sveriges mest utvecklade hemsorteringssystem. Via två fyrfackstunnor kommer man att kunna sortera förpackningar av glas, papper, plast och metall samt tidningar, batterier, lampor och småelektronik. Matavfall och restavfall sorteras som tidigare. Målsättningen är att även kunna erbjuda samma service till samfälligheter och flerfamiljshus.

Mer information kommer under 2017.

Dela sidan

Sidfot med kontaktuppgifter och allmän webbplatsinformation

Kontakta oss

Nykvarns kommun

Telefon: 08-555 010 00

Fax: 08-555 014 99

E-post: kommun@nykvarn.se

Organisationsnummer: 212000-2999

Besöksadress: Centrumvägen 26

Postadress: 155 80 Nykvarn