Kontakta oss

Besöksadress

Centrumvägen 26
155 30 Nykvarn

Telefon 08 - 555 010 00

Kontaktperson

David Schubert, Näringslivschef

Telefon 08 - 555 010 27

Södertörns Rådslag 2017

Södertörns Rådslag 2017 ägde rum i Stallet på Taxinge Slott
Södertörns Rådslag 2017 ägde rum i Stallet på Taxinge Slott

2017 års upplaga av Södertörns Rådslag hölls den 30 mars i konferensanläggningen Stallet på Taxinge Slott i Nykvarns kommun. Temat för rådslaget var "Besöksnäringen - en marknad med oändlig potential".

Summering

Rådslaget hade några grundläggande syften:

• peka på besöksnäringens stora betydelse för det svenska näringslivet
• ge en bild av potentialen med en utveckling av besöksnäringen på Södertörn
• tydliggöra några av de utmaningar och möjligheter som finns
• ge konkreta exempel på framgångsrika satsningar och tips på tillvägagångssätt
• försöka väcka intresse för ett fortsatt samarbete på Södertörn för att utveckla den lokala besöksnäringen

Rådslaget lockade cirka 140 deltagare - lokala företagare, beslutsfattare och anställda i kommunerna samt olika organisationer. Förutom presentationer och samtal i plenum visade olika besöksmål upp sina verksamheter, såväl från Nykvarn som övriga delar av Södertörn. Även de arrangerande organisationerna och kommunerna presenterade informationsmaterial.

Programmet fokuserade på tre huvudsakliga ämnesområden:

• Besöksnäringen som motor för samhällsutveckling
• Kompetensförsörjning som en viktig utmaning
• Att skapa konkurrenskraftiga destinationer

Under rådslaget användes appen Södertörn för en dialog med deltagarna. Appen laddas ner och aktiveras med eventkoden "Besök". Där finns också arkiverat mer information om årets rådslag.

Södertörns Rådslag är ett samarbete mellan de åtta Södertörnskommunerna (Botkyrka, Nykvarn, Nynäshamn, Haninge, Huddinge, Salem, Södertälje och Tyresö), KTH, Handelskammaren, Företagarna och Södertörns högskola.

Samarbetspartners
Sodertornskommuner
11 december 2017

En tillfällig sänkning av arbetsgivaravgifterna (växa-stöd) utökas från att enbart ha gällt enskilda näringsidkare till att även gälla för aktiebolag och för handelsbolag som anställer sin första medarbetare under 1 januari 2018-31 december 2021.

Läs mer om växa-stödet
01 december 2017

Lär dig mer om hur man arbetar med upphandlingar i Södertälje, Nykvarn och Salem samt information om den senaste lagstiftningen och hur de nya sociala klausulerna påverkar din verksamhet i upphandlingar.

Läs mer om frukostklubben
27 november 2017

Fredagen den 24 november öppnade Dollarstore tre butiker i olika delar av landet, varav ett i Nykvarn. -Det är kul att de valt att öppna i Nykvarn också. Det ökar utbudet i kommunen, säger David Schubert, näringslivschef i Nykvarns kommun.

Läs mer om Dollarstore
15 november 2017

Återigen har näringslivet i Nykvarn den bästa tillväxten i Stockholms län. För tredje gången på bara fyra år har kommunen fått utmärkelsen Bästa tillväxt, ett pris som kreditupplysningsföretaget Syna delar ut varje år.

Läs mer om utmärkelsen
26 september 2017

Nykvarns kommun ligger på 65:e plats på Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner 2017. Det är 36 placeringar nedåt jämfört med förra året. -Nykvarn har totalt sett bra resultat, men på vissa områden finns det förbättringspotential , säger David Schubert, näringslivschef i Nykvarns kommun.

Läs mer om näringslivet
08 augusti 2017

I år har 108 ungdomar fått sommarjobb eller feriearbete i Nykvarn. Rekryteringen har bland annat skett via jobbmässor under våren.

Läs mer om sommarjobbarna
13 juli 2017

Lever du företagarlivet helt på dina villkor, eller spurtar du också i företagarens ekorrhjul med för lite tid, balans och pengar? Du är långt ifrån ensam. Just i denna sekund kan du ta ett nytt beslut: jag ska skapa livet och företaget på mina villkor.

Läs mer om evenemanget.
20 juni 2017

I tider när miljöfrågor i allmänhet – och för tillfället vattenförbrukning i synnerhet – blir allt viktigare tar också många entreprenörer till olika grepp för att göra ett så litet avtryck som möjligt. Ett exempel är den nya OKQ8-anläggningen vid motorvägsavfarten i Nykvarn.

Läs mer om nya OKQ8
28 mars 2017

Årets upplaga av Södertörns Rådslag hålls torsdagen den 30 mars på Taxinge Slott i Nykvarn. Omkring 150 företagare, politiker och tjänstemän ska ägna dagen åt att diskutera besöksnäringen på Södertörn under temat ”Besöksnäringen – en marknad med oändlig potential”.

Läs mer om Södertörns Rådslag 2017
13 mars 2017

Nykvarns Rotaryklubb har utsett Michael Gustavsson,vd för Mälardalens Spår & Anläggning AB, till Årets företagare 2017.

Läs mer om Årets företagare
Gå till nyhetsarkivetlänk till annan webbplats
RSS Icon
Dela sidan

Sidfot med kontaktuppgifter och allmän webbplatsinformation

Kontakta oss

Nykvarns kommun

Telefon: 08-555 010 00

Fax: 08-555 014 99

E-post: kommun@nykvarn.se

Organisationsnummer: 212000-2999

Besöksadress: Centrumvägen 26

Postadress: 155 80 Nykvarn