Kontakta oss

Besöksadress

Lillhagavägen 2
155 31 Nykvarn

Kontaktperson

Tord Tjernström
samordnare för kulturskolan

Telefon 08-555 010 49

Kulturskolans kurser

Här hittar du information om kulturskolans olika kurser.

Orkesterskola

I orkesterskolan får du spela något av följande instrument: flöjt, klarinett, saxofon, trumpet, valthorn, trombon, baryton, tuba, elbas samt slagverk, trumset, congas samt diverse slaginstrument.

Vilket av orkesterskolans instrument du önskar dig avgör du först efter genomgången “musikverkstad". Där får du prova på alla instrument. Detta sker i början av höstterminen i år 3. Du kan alltså inte direkt välja ett av orkesterskolans instrument utan det görs i samråd med musiklärarna efter genomförd musikverkstad.

Piano/keyboard

Piano kan du börja att spela från år 1 förutsatt att du har instrument och att du får hjälp att öva hemma. Undervisningen sker ibland enskilt eller i mindre grupper. Du kan senare även välja genre, om du vill spela klassiskt, visor eller jazz och rock. Vi jobbar både med noter och gehör.

Gitarr

Gitarrundervisningen sker i grupp eller enskilt beroende på elevunderlaget på din skola och vilken nivå du är på. Du får lära dig noter och ackord och så fort du har tillräckliga kunskaper så får du även lära dig låtar som du själv föreslår. Du behöver en egen gitarr, gärna en nylonsträngad akustisk men det går också bra med stålsträngad eller elgitarr.

Du får börja spela från år 4 och uppåt, ibland tar vi in från år 3 om plats finns men det är oftast en liten kö så om du har anmält dig får du besked när det blir en plats ledig.

Bildkonst

I bildkonst får du skapa och experimentera med olika material och tekniker. Vi jobbar med akryl, blyerts, kol, gips, ståltråd, lera, papier-maché och digitalt foto. Vi gör egna bilder som bygger på fantasi och inspiration från olika teman och vi tränar på att avbilda saker och andra bilder.

Målet är att alla ska känna att de utvecklas i sitt bildskapande i en lustfylld miljö. Kursen riktar sig till barn och ungdomar mellan 8-15 år.

Dela sidan

Sidfot med kontaktuppgifter och allmän webbplatsinformation

Kontakta oss

Nykvarns kommun

Telefon: 08-555 010 00

Fax: 08-555 014 99

E-post: kommun@nykvarn.se

Organisationsnummer: 212000-2999

Besöksadress: Centrumvägen 26

Postadress: 155 80 Nykvarn