Nykvarns kommun

Lär känna Nykvarn på djupet i Nykvarnslivet – en podd om människor och platser som du kanske trodde att du redan visste allt om. Omvälvande berättelser om kärlek, motorer, hopp, musik, sorg – och hamburgare!

Mäklaren Johanna Enström i Nykvarn

Fredrik Gezelius

Verksamhetsansvarig för Motorer och käk samt eldsjäl

Hur viktig är en plats och en vuxenvärld som inte stöter bort en? På Färgvägen 7 i Nykvarn kan man skruva moppe, meka EPA, bygga a-traktor och käka hamburgare. Och man är välkommen precis som man är. Häng med eldsjälen Fredrik Gezelius och ungdomarna på Motorer och käk på torsdagsträff.

 

Mäklaren Johanna Enström i Nykvarn

Åsa Fimmerstad

VD och kakprinsessa på Taxinge slott

Hur är det att växa upp i ett slott? Vem är det egentligen som spökar på tredje våningen? Hör Åsa Fimmerstad berätta om livet som entreprenör och kakprinsessa. Ja, och om spöken såklart!

Mäklaren Johanna Enström i Nykvarn

Peter Asplund

Jazzartist och hemvändare

Vad händer när en treårig pojke hör Louis Armstrong för första gången? Hör en av Sveriges främsta jazzartister, Peter Asplund, berätta om musiken, flytten tillbaka till Nykvarn och om hur man hanterar en 40-årskris.

Mäklaren Johanna Enström i Nykvarn

Meta Broddare

Mångsysslare och hönsmamma

Vad har ett bed & breakfast, en odling, höns och en pussy wagon gemensamt? Jo, alla tillhör föreläsaren Meta Broddare – mångsysslaren som brinner för rättvisa.

Mäklaren Johanna Enström i Nykvarn

Åsa Sternrot

Samhällsengagerad VD för Basta och politiker

Hur länge sitter stämpeln från ditt förflutna kvar? Vad är en bastian? Hör Åsa Sternrot berätta om hur det är att finnas till för andra med hjälp av sin egen livsresa, och om att vara mentor för Annika Östberg under hennes sista tid som intern.

Mäklaren Johanna Enström i Nykvarn

Bengt Jägerskog

Prisad dokumentärfotograf och skogsmulle

Utsänd av SVT till Washington, dokumentärfilmare, vinnare av Ikarospriset – ja, det är Bengt Jägerskog det handlar om. Hör om tiden som korrefotograf, om nästan fyrtio år som Nykvarnsbo och om relationen till Jägarskogen.

Mäklaren Johanna Enström i Nykvarn

Märtha Dahlberg

Socialdemokrat och hembygdsvän

Vem kan montera en lastbil, har träffat de kända socialdemokratiska ledarna och alltid funnits med i Nykvarnspolitiken? Jo, Märtha Dahlberg! Hör om hennes tid på Scania, om vägen in i politiken, och om tiden då Nykvarn blev en egen kommun.

 

Mäklaren Johanna Enström i Nykvarn

Karolina Fredriksson

Sångfågel och HR-ansvarig

Vem är jag om jag inte ska hålla på musik? Den frågan har Karolina Fredriksson ställt sig. En resa från Bohuslänsk vistradition, en tidig karriär som showartist på Gran Canaria och därefter åtskilliga sånguppdrag tog stopp för att ge tid åt det berömda livspusslet. Men så plötsligt knackade musiken på dörren igen! Det är ju som bekant inte så lätt att förtränga en viktig del av en själv.