language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Chans att söka bidrag för fiber

Bygga, bo och miljö

Placeholder

Sugen på att installera bredband – men bor för långt från nätet? Nu kan du söka bidrag från kommunen.

Under året har fibernät byggts ut i Nykvarn av kommunens samarbetspartner. Fiber läggs både i tätorten och på landsbygden och många hushåll har tagit chansen att ansluta sig. Men en del fastigheter ligger långt från nätet och fiberinstallationen kan bli dyr. Du som får en anslutningskostnad på över 25 000 kronor kan därför få bidrag från Nykvarns kommun för att ansluta dig.

– Det finns en uttalad politisk vilja i Nykvarn att bygga ut fibernätet i hela kommunen. Med ett extra stöd till de fastigheter som ligger långt från stamnätet kan vi öka täckningen, förklarar näringslivschef David Schubert.

Bidraget betalas ut i enlighet med EU:s bestämmelser för så kallade konnektivitetsvouchrar och är tillgängligt för både privatpersoner och företag. Du kan söka både för fritidshus och för permanentboende. Pengarna betalas ut av kommunen efter det att fiber installerats i fastigheten.

För att kunna få bidrag måste kostnaden för att ansluta fastigheten vara minst 25 000 kronor. Bidraget är då 70 procent av kostnaden över 25 000 kronor. Högst 30 000 kronor betalas ut i bidrag.

Kontakta kommunens bredbandsstrateg om du har frågor: goran.hedstrom@nykvarn.se

Senast uppdaterad 2022-09-13 10:28

Dela sidan

Senast uppdaterad 2022-09-13 10:28

Dela sidan