language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Plus och minus från kommunens företagare

Näringsliv och arbete

Placeholder

Service, bemötande och dialogen med kommunens beslutsfattare och kommunpolitikernas har blivit bättre. Medan annat blivit sämre. Det tycker lokala företagare i Nykvarn om företagsklimatet i kommunen.

Varje år gör Svenskt Näringsliv en enkätundersökningLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. bland landets företagare. Enkäten är en av parametrarna i den rankning som organisationen varje år gör av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Den sammanlagda rankningen presenteras den 28 september.

I den delundersökning som alltså redovisas nu har 3 600 företag i Stockholms län tyckt till om sin kommun. Nykvarn får både plus och minus. Lägre betyg i årets enkät än förra året får bland annat den upplevda konkurrensen från kommunens egna verksamheter och kommunens upphandling. En relativt stor andel (24 procent) av företagen i Nykvarns kommun anser också att brottslighet och otrygghet påverkar dem negativt.

Däremot anser företagarna att både handläggningstider och dialogen med kommunens tjänstemän förbättrats, liksom attityden från lokala politiker. Service och bemötande får också högre betyg än vid förra mätningen.

Sammanlagt får Nykvarn betyget 3,2 på en sexgradig skala. Högst betyg i länet får Solna och Danderyd med 3,9.

Senast uppdaterad 2022-09-13 10:32

Dela sidan

Senast uppdaterad 2022-09-13 10:32

Dela sidan