Nykvarns kommun
Placeholder

Jeanette Anderson och Sofie Hanson är nominerade i kategorin Årets måltidschef.

Blir det seger i september? I år har kommunens måltidsenhet hela åtta nomineringar i tävlingen White Guide Junior/Senior.

Nykvarn fortsätter alltså hävda sin plats bland landets bästa offentliga kök. År 2019 tog Jeanette Andersson hem priset som årets måltidschef och förra året fick kommunens kök fem nomineringar i White Guide Junior/Senior.

I år kan alltså måltidsenheten räkna in hela åtta nomineringar i olika kategorier:

  • Årets hållbara skolmatskommun
  • Årets skolkock, Louice Karlsson
  • Årets gröna måltid, Lillhagaskolan
  • Årets skolmatsrätt, Furuborgskolan
  • Årets skolrestaurang, Furuborgskolan, Lillhagaskolan och Turingeskolan
  • Årets måltidschef, Jeanette Andersson och Sofie Hanson.

- Vi är jättestolta! Det är verkligen ett kvitto på att vi gör ett bra jobb, säger Sofie Hanson som är biträdande måltidschef i Nykvarns kommun.

Måltidschef Jeanette Andersson tillägger:

- Det här gör att vi fortsätter inspirera varandra till att bli ännu bättre. Inte bara inom Nykvarns skolkök utan också att vi kan inspirera och bli inspirerade av andra kommuner.

Rangordningen som White Guide gör varje år är tänkt att lyfta fram och sprida goda exempel inom offentligt drivna kök. Utöver matens smak och näringsinnehåll betygsätts bland annat måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och andra faktorer som bidrar till att höja måltidsupplevelsen.

Totalt ingår 16 kategorier i tävlingen som avgörs i Helsingborg den 20 september.