language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Humor och upplevelser på nykvarnska ska locka fler besökare

Uppleva och göra

Placeholder

Enya 4 år är en av medborgarna som är med i kampanjen.

Nu startar den digitala kampanjen #sättnykvarnpåkartan. Målet är att skapa kännedom om Nykvarn som plats och synliggöra några av kommunens besöksmål för att locka fler besökare. Även en parlör med nykvarnska ord lanseras.

Den 16 juni lanseras destinationskampanjen #sättnykvarnpåkartan ut i sociala medier. I åtta korta filmer lyfts lokala sevärdheter och upplevelser fram tillsammans med några av kommunens medborgare.

– Vi vill visa en del av allt fantastiskt som finns att uppleva här och som är unikt för Nykvarn. Filmerna har en humoristisk ton och de är våra medborgare som berättar om de olika platserna. De har också myntat nykvarnska ord för att beskriva sina upplevelser, säger Susanne Stamreus, kommunikationschef på Nykvarns kommun.

I den första filmen får förbipasserande på Sergels torg i Stockholm i uppgift att placera ut Nykvarn på en Sverigekarta – något som visar sig vara lite av en utmaning.

– Vi vet att det inte alltid är uppenbart för besökare var de befinner sig när de besöker populära ställen som Taxinge slott och Bommersvik. Det vill vi förändra genom att tydligare positionera Nykvarn som destination, säger Susanne Stamreus, kommunikationschef på Nykvarns kommun.

I filmerna syns både kända och mindre kända besöksmål som Vidbynäs golf, Turinge ost och vin, Hökmossbadet och Folkets park.

– Nykvarn är en liten kommun som har mycket att erbjuda i form av upplevelser som passar för både dagsutflykter och längre besök. Dessutom tar man sig snabbt och enkelt hit från Stockholm och Mälardalen, säger Susanne Stamreus, kommunikationschef på Nykvarns kommun.

Som en del av kampanjen kommer en tävling på kommunens Instagram - håll utkik senare i sommar och var med och tävla om fina priser.

– Vi har redan fått in en massa bra förslag på nykvarnska ord från de medborgare som varit involverade i kampanjen. Som taxingemätt, hökmossplaskad och turingelagrad, vilket man såklart bara kan bli i Nykvarn. Planen är att samla alla ord i en parlör som kommer att finnas på biblioteket, säger Susanne Gunnarsson, kultur- och bibliotekschef på Nykvarns kommun.

Följ Nykvarns kommun på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att inte missa filmerna som kommer ut under sommaren.

Senast uppdaterad 2022-09-13 08:57

Dela sidan

Senast uppdaterad 2022-09-13 08:57

Dela sidan