Nykvarns kommun
Placeholder

Snart uppackat. Imorgon öppnar Raya Aljazrawy, Jessica Sundgren och Chatarina Gärling dagverksamheten i nya lokaler på Trädgårdsvägen.

Efter att ha samsats om utrymmet i Lugnet öppnar nu dagverksamheten dörrarna i egna lokaler på Trädgårdsvägen.

Dagverksamheten är till för den som har en demensdiagnos och fortfarande bor hemma i sin bostad. Här erbjuder undersköterskorna Raya Aljazrawy, Jessica Sundgren och Chatarina Gärling social gemenskap och olika aktiviteter.

Fram tills nu har dagverksamheten samsats med andra aktiviteter i Lugnets stora sal, dagcentralen. Från och med imorgon tisdag finns de alltså på Trädgårdsvägen 2.

- Vi har verkligen sett fram emot det här. Nu behöver vi inte störa andra aktiviteter på Lugnet. Där blir det istället bättre utrymme för andra saker, säger Raya Aljazrawy.

I dagverksamheten kan gästerna ägna sig åt spel, sång, pyssel, träning och fika med samtal. Ibland blir det också en och annan utflykt. Vistelsen ger viktig stimulans av olika sinnen medan anhöriga får möjlighet till avlastning.

Nya möbler, spel och pyssel är på plats medan en del andra detaljer återstår att ordna innan dagverksamheten öppnar imorgon.

- Vi tar det efterhand. Det känns jättebra att äntligen ha egna lokaler. Det enda önskemål vi har kvar är en uteplats på baksidan. Och möjlighet att pyssla i trädgården. Men det är inte så svårt att ordna, säger Chatarina Gärling.