language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Regler för kräftfiske

Uppleva och göra

Placeholder

Äntligen är det dags för kräftpremiär. Men vem får egentligen fiska kräftor?

För att fiska sötvattenskräftor behöver du antingen vara yrkesfiskare med särskilt tillstånd från Länsstyrelsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller ha fiskerätt att fiska i enskilt vatten. Även personer med tillstånd från någon med fiskerätt har rätt att fiska kräftor i det vattenområde som tillståndet utgör. Det innebär alltså att det är förbjudet att fiska kräftor om du inte uppfyller något av dessa krav.

På Havs- och vattenmyndighetens hemsida kan du läsa mer om vilka regler som gäller vid kräftfiske. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad 2022-09-14 01:58

Dela sidan

Senast uppdaterad 2022-09-14 01:58

Dela sidan