language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Oro inför skolstart? Här finns stöd

Omsorg och socialt stöd

Placeholder

Skolstarten kan vara rolig och spännande. Men för många barn och ungdomar innebär den oro och ångest. Till dig som känner så finns det stöd att få.

Behöver du någon att prata med inför skolstarten? Här nedan har vi samlat information och länkar till olika organisationer som stöttar unga. Du kan antingen ringa och prata med någon, men det finns även chattar och forum till dig som föredrar att prata på det sättet.

Bris

Nationell stödlinje dit alla barn och unga upp till 18 år kan vända sig för stöd från en kurator. Du kan ringa, mejla eller chatta. Du behöver inte säga vem du är, det är gratis och syns inte på telefonräkningen.

Ålder: Alla under 18 år
Språk: Svenska (det finns möjlighet att boka tid för samtal på arabiska eller engelska)
Telefon: 116 111 (öppet dygnet runt alla dagar)

Du kan även chatta med Bris här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Röda Korsets ungdomsförbund

Oavsett vem du är eller var du befinner dig så kan du chatta med oss. Hos oss är du anonym och de som svarar i chatten är också det. Vi är inga psykologer eller experter, bara andra unga människor som finns här för dig när du behöver det.

Ålder: Alla under 25 år
Språk: Svenska, engelska och dari

Chatta med jourhavande kompis här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stiftelsen Friends

Har du frågor som rör trygghet, frågor eller erfarenheter av utsatthet och mobbning i skolan och på nätet. Då kan du antingen ringa vår rådgivning, mejla eller chatta. Stöd och råd ges även till vårdnadshavare eller till de som jobbar med barn.

Ålder: Alla under 20 år
Språk: Svenska
Rådgivningstelefon: 08-545 519 90 (öppet mån-fre kl. 9-12)
Rådgivningsmejl: radgivning@friends.se

Tjejzonen

På Tjejzonen kan du som identifierar dig som tjej prata med en Storasyster som lyssnar på dig när du känner att du behöver det. Du bestämmer alltid själv vad ni ska prata om – inget är för stort eller smått. Du kan vara anonym om du vill.

Ålder: Tjejer 10-25 år

Gå vidare till Tjejzonens hemsida här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gå vidare till Tjejzonens chatt här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Killar.se

Killar.se  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.är en stödsida som drivs av organisationen MÄN och riktar sig till alla som identifierar sig som ung kille mellan 10-20 år. Här kan du chatta helt anonymt med någon som lyssnar, stöttar och peppar.

Ålder: Killar 10-20 år
Språk: Svenska

Här kan du gå vidare till killar.se chatt. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här kan du som är kille mellan 15-25 år boka tid på killar.se samtalsmottagning. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad 2022-09-14 10:53

Dela sidan

Senast uppdaterad 2022-09-14 10:53

Dela sidan