language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Dags att söka resebidrag

Barn och utbildning

Placeholder

Har du börjat gymnasiet i Strängnäs? I så fall är det dags att söka resebidrag. Om du däremot ska gå i skola i Stockholms län behöver du inte söka.

Du har rätt att få resebidrag om du börjar eller fortsätter utbildning på gymnasienivå och har minst sex kilometer till skolan. Du måste också studera på heltid, i minst 15 dagar. Resebidraget gäller resor mellan din folkbokföringsadress och skolan i nio månader (september-maj).

För resor till Strängnäs får du ett ekonomiskt bidrag som täcker kostnaden för ett Movingo-kort. Om du däremot vill gå på gymnasiet i Eskilstuna betalas inget extra ut från Nykvarns kommun wftersom Nykvarns kommun har avtal med Strängnäs. Du får samma belopp som elever som pendlar till Strängnäs.

Tänk på att din gymnasieskola måste intyga att du är elev på skolan innan du lämnar in din ansökan till Nykvarns kommun. Resebidraget kan betalas ut tidigast i september.

Om du går på gymnasieskola i Stockholms län får du istället ett SL-kort som gäller i hela länet. SL-kortet lämnas ut av skolan. Du kan inte få pengar istället för SL-kort.

Här hittar du mer information och ansökningsblankett för resebidrag.

Senast uppdaterad 2022-09-14 10:29

Dela sidan

Senast uppdaterad 2022-09-14 10:29

Dela sidan