language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Vinst i flera kategorier för Nykvarns skolkök

Barn och utbildning

Placeholder

På bilden från vänster: Jeanette Andersson, Louice Karlsson och Sofie Hanson.

Nykvarns skolkök står som segrare i två kategorier i tävlingen White guide Junior/Senior - Årets hållbara skolmatskommun och Årets skolkock 2022.

I år fick kommunens måltidsenhet hela åtta nomineringar, av 16 möjliga, i tävlingen White Guide Junior/Senior. Igår den 20 september avgjordes tävlingen med festlig galakväll i Helsingborg och vi kan nu presentera resultatet.

Kommunens skolkök vinner kategorin Årets hållbara skolmatskommun 2022 med motiveringen: ”För ett hårt och framgångsrikt arbete som lett till en exceptionellt hög lägstanivå bland samtliga kök. En kommun som fått allt på plats – hållbarhetsarbetet, arbetsglädjen och matglädjen!”

Och Årets skolkock 2022 blev Louice Karlsson på Lillhagaskolan med motiveringen: ”För din starka tro på att mat faktiskt kan förbättra världen, en liten tugga i taget. Du är kocken som aldrig ger upp, oavsett om det gäller att minska matsvinnet eller få en matgäst att våga något nytt.”

– Vi är överväldigade och hur glada som helst! Var det ett pris vi så gärna ville vinna var det just Årets Hållbara Skolmatskommun, säger Jeanette Andersson kommunens kostchef och fortsätter:

– Att Louice Karlsson blir Årets skolkock gör mig inte det minsta förvånad. Hon är en sann matkreatör som kan förvandla vad som helst till magiska smaker och en lekfull måltid. Hon har ett helhetstänk som innefattar hållbarhet, smak, utseende, måltidsmiljö och ett engagemang. Vi är alla så glada och stolta för vår kollega, hon en riktig stjärna!

Måltidsenheten på White guide

Senast uppdaterad 2022-09-27 02:18

Dela sidan

Senast uppdaterad 2022-09-27 02:18

Dela sidan