language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Nu startar eldningsveckorna

Bygga, bo och miljö

Placeholder

Under vecka 39-41 är det tillåtet att elda utomhus inom detaljplanelagt område, om du eldar rätt och om det inte råder eldningsförbud under perioden.

I Nykvarns kommun är det tillåtet att elda utomhus inom detaljplanelagt område under veckorna 15–17, 39–41 och Valborgsmässoafton. Dessa veckor är fastställda i lokala hälsoskyddsföreskrifterna och är samma varje år.

Du får elda torrt trädgårdsavfall, om du eldar på ett sätt som inte orsakar hälso- och miljöproblem. Att elda byggavfall, skogsavfall och grovsopor är alltid förbjudet. Förbudet beror på att röken är skadlig för både hälsan och miljön. Därför gäller förbudet även eldning i tunna.

Tänk på att du aldrig får elda om det råder eldningsförbud i ditt område. Södertörns brandförsvarsförbund uppdaterar på sin hemsida om det råder eldningsförbud.Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här kan du läsa mer om vad som gäller vid eldning utomhus.

Senast uppdaterad 2022-10-03 02:54

Dela sidan

Senast uppdaterad 2022-10-03 02:54

Dela sidan