language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

En vecka fri från våld

Omsorg och socialt stöd

Placeholder

Den 21– 27 november är det dags för den nationella kampanjen En vecka fri från våld. Under veckan erbjuds bland annat gratis seminarier och andra aktiviteter som ökar kunskapen om våld i nära relationer.

Den nationella kampanjen En vecka fri från våld är ett initiativ från riksförbundet Unizon Länk till annan webbplats. och organisationen som MÄN syftar till att uppmärksamma det förebyggande arbetet mot våld i nära relationer. Projektet grundar sig i FN:s internationella dag Orange Day 25 November, instiftat av FN:s generalförsamling, som uppmanar hela världen att manifestera mot våld mot kvinnor.

– Våld orsakar ett enormt lidande och hindrar alla inblandade från att få sina mänskliga rättigheter tillgodosedda. Vi vill att våra Nykvarnsbor ska veta att de kan vända sig till oss om de är i behov av stöd och hjälp, säger Ylva Sjöblom och Anna Söderlund, socialsekreterare på Nykvarns kommun.

Anmäl dig till seminarium

Under veckan erbjuder Södertälje kommun gratis seminarium, filmvisning och öppet hus med fokus på aktiviteter som ökar kunskapen om våld i nära relationer, men också hedersrelaterat våld. Du hittar hela programmet och anmälan till seminarierna på Samordningsförbundets hemsida: https://sfris.se/seminarier/ Länk till annan webbplats.

Chatta med Kvinnojouren för stöd och rådgivning

Du kan få stöd och rådgivning, och även juridisk hjälp via Kvinnojouren i Södertälje: Kvinnojouren Annfrid chatt (unizonjourer.se) Länk till annan webbplats.

Chatten har öppet följande tider:

Måndag kl. 17.00–21.00

Tisdag kl. 8.00–12.00

Onsdag kl. 17.00–21.00

Torsdag kl. 10.00–14.00

Fredag kl. 10.00–14.00

Här kan du läsa mer om våld i nära relationer och om hur du eller någon i din närhet kan få hjälp.

 

Senast uppdaterad 2022-11-18 11:43

Dela sidan

Senast uppdaterad 2022-11-18 11:43

Dela sidan