language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Hökmossen blir samlingsplats för vinteraktiviteter

Uppleva och göra

Hökmossen på vintern

Vid kommunstyrelsen sammanträde den 29 november togs det beslut om ett antal vinteranläggningar i kommunen för vintersäsongen 2022-2023.

Anläggningarna ska tillsammans skapa ett mångsidigt utbud av aktiviteter för alla medborgare, oavsett ålder, bakgrund och förutsättningar och samtidigt stödja föreningslivet. Ett stort fokus kommer att läggas på Hökmossen, som ska bli en attraktiv samlingsplats för fritidsaktiviteter.

Hökmossen som samlingsplats

Hökmossbadet får en brygga för kallbad, med isvaksskydd. Kommunen ansvarar för att hålla vaken öppen.
En isbana kommer att spolas på grusplanen och nere vid sjön ges plats för grillning med sittplatser. I serveringsbyggnaden ska det finnas värme och vatten. Parkeringens utformning ska ses över för att skapa bättre framkomlighet och säkerställa räddningsväg.

Kommunen kommer inte att ploga på Yngern, då det ställer stora krav på säkerhet. Skridskoåkning på Yngern kan genomföras, men sker på egen risk. Här kan du hitta information om issäkeret. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under hösten gjorde Svenska livräddningssällskapet en riskanalys för att öka vattensäkerheten. Arbetet med åtgärderna påbörjats. Det beräknas vara klart senast i januari.

Isbanor och skidspår

Utöver isbanan på land vid Hökmossbadet ska ytterligare två banor spolas när vädret tillåter, vid Björkestaplan och Valsarevägen. Här kan du läsa mer om när isbanor kan spolas.

Taxinge bygdegård får föreningsbidrag för att ha hand om en isbana i Taxinge, den kommer precis som de andra isbanorna kunna användas av allmänheten och i undervisningssyfte.

Skidspår kommer att finnas vid Oxvreten.

Senast uppdaterad 2022-12-14 02:34

Dela sidan

Senast uppdaterad 2022-12-14 02:34

Dela sidan