language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Premiär för finska fredagar

Kommun och politik

Sandra Kuismanen framför entrén till Frivillgcentralen med en finsk flagga i handen.

Välkommen in alla finnar i Nykvarn! På fredag tas de finska flaggorna fram på Frivilligcentralen. Då blir det premiär för finska fredagar i caféet.

Varje fredag framöver bjuder Frivilligcentralen in Nykvarnsbor med finska rötter till caféet.

– Det finns många sverigefinnar i Nykvarn men inte någon naturlig mötesplats på vardagarna. Vi vill med våra finska fredagar ge finländarna en chans att träffas i trivsam miljö under enkla former. Prata lite finska, ta en fika och umgås en stund, säger Sandra Kuismanen, anställd som samordnare på Frivilligcentralen.

Frivilligcentralen är en träffpunkt för föreningar och människor i alla åldrar som drivs med stöd av kommunen. I huset kan besökarna fika, läsa tidningar och medverka i olika aktiviteter, till exempel sittgympa, rummikub, akvarellmålning, bingo eller cittraspel.

Sandra är själv finsktalande, liksom en av de cafévärdar som brukar hjälpa till i Frivilligcentralens café. Hon hoppas få använda sitt modersmål lite mer framöver.

– Det hade varit jättekul att få träffa fler av de finländare som bor i Nykvarn. Vi sätter fram flaggorna på bordet, serverar finskt fikabröd och ser fram emot finska möten och samtal!

Frivilligcentralen ligger på Gammeltorpsvägen 3B, bredvid restaurang Terrassen. Finska caféet är öppet fredagar kl. 10–12 från och med den 20 januari.

Till finsk version av texten/Suomalainen versio

Senast uppdaterad 2023-01-17 04:35

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-01-17 04:35

Dela sidan