language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Låga siffror för Nykvarn

Näringsliv och arbete

Placeholder

Nykvarn har en arbetslöshetsnivå som är lägre än förväntat. Det visar en kartläggning från Arbetsförmedlingen.

Rapporten som Arbetsförmedlingen publicerade förra veckan tar bland annat upp hur arbetslösheten förväntas vara i en region eller kommun baserat på arbetskraftens demografiska sammansättning. Undersökningen tar hänsyn till kön, ålder, födelseregion, utbildningsnivå och tid i Sverige.

Kommuner och regioner med en högre arbetslöshetsnivå har oftare en mer utmanande demografi.

Nykvarn är en av de kommuner som överpresterar enligt rapporten, vilket betyder att Nykvarn har en markant lägre arbetslöshetsnivå än förväntat. Den faktiska arbetslöshetsnivån i Nykvarn är 4,3 procent och den förväntade arbetslöshetsnivån är 7,4 procent.

Shabo Simonsson, arbetsmarknadskonsulent i Nykvarns kommun betonar det viktiga och nära samarbetet med Arbetsförmedlingen i Södertälje.

– Det långa samarbetet med Arbetsförmedlingen i Södertälje har resulterat i goda siffror för Nykvarn.

En av de insatser som kommunen gör för att minska arbetslösheten är bland annat en årlig jobbmässa för ungdomar och arbetssökande. I år är mässan den 22 februari i Qulturum Sländan. På mässan finns lokala representanter från näringslivet i Nykvarn.

– Vi vill tillsammans med näringslivet hjälpa till att få ut våra ungdomar och arbetssökande i arbete. Nykvarns näringsliv bidrar till ett socialt hållbart samhälle. Vi gör det här för Nykvarn, säger Shabo Simonsson.

Läs rapporten här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad 2023-02-14 11:56

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-02-14 11:56

Dela sidan