language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Nykvarnsbor berättar om sina #nykvarnsliv

Bygga, bo och miljö

Placeholder

I Nykvarnslivet är vardagslivet i fokus. Vi lyfter platser, upplevelser och personliga berättelser som visar hur tillvaron i Nykvarn kan se ut.

Nykvarnslivet fokuserar, precis som namnet antyder, på livet i Nykvarn. Syftet är att öka kännedomen om Nykvarn som en attraktiv bostadsort, endast 30 minuter från Stockholm, men också att lyfta människorna som lever och verkar här.

I inlägg som publiceras och marknadsförs i sociala medier lyfts platser, upplevelser och personliga berättelser från nyinflyttade, hemvändare och Nykvarnsbor fram tillsammans med glimten-i-ögat-inlägg där ordet ”ny” används i olika sammanhang för att gestalta hur en ny tillvaro i Nykvarn skulle kunna se ut.

– Vi vill visa att en flytt till Nykvarn inte innebär att välja bort något. Här bor du nära naturen, kan hämta barnen på förskolan på några minuter, äta Sveriges mest hållbara skolmat, kallbada på lunchen men också snabbt ta dig till stadspulsen, säger Susanne Stamreus.

Nykvarnslivet tar avstamp Nykvarns kommuns vision ”Kom närmare” där kommunen år 2035 ska vara en välkänd och attraktiv plats där fler vill bo, må bra och utvecklas.

– Vi arbetar kontinuerligt med att föra ut bilden av vår kommun till de som funderar på att bosätta sig i Stockholms- och Mälardalsregionen. Vi vill få fler att få upp ögonen för Nykvarn som en attraktiv bostadsort men också en plats att besöka året runt, säger Isabell Kilström, turism- och näringslivssamordnare i Nykvarns kommun.

Läs intervjuerna med några av våra Nykvarsbor här: Nykvarnsbor berättar Länk till annan webbplats. eller följ Nykvarns kommun på Instagram: Nykvarns kommun Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad 2023-03-03 09:39

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-03-03 09:39

Dela sidan