language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Så minskar du din energianvändning

Bygga, bo och miljö

Placeholder

Under våren bjuder den regionala energi- och klimatrådgivningen in till flera webbinarier där du som småhusägare får tips om hur du på olika sätt kan minska dina energianvändning.

Många småhusägare vill minska sina kostnader för energi på grund av det rådande prisläget. Därför ordnar den regionala energi- och klimatrådgivningen en serie webbinarier för att informera om vad du kan göra för att minska din energianvändning och därmed också dina kostnader. På webbinarierna får du konkreta råd och tips på åtgärder.

Optimera ditt värmesystem

3 april kl. 18-19.30

Är din elräkning hög trots att du har ett bra värmesystem? Fungerar inte värmepumpen helt som den ska? Då kan det vara dags att se över ditt värmesystem. Här lär dig hur du tar hand om ditt värmesystem så att det fungerar så effektivt som möjligt – med så låg energianvändning som möjligt. Du lär dig också mer om så kallad smart styrning.

Så byter du ut ditt värmesystem

5 april kl. 18-19.30

Har du ett gammalt värmesystem som drar mycket el? I det här webbinariet får du information om värmesystem du kan byta till. Du får reda på hur du byter till olika system och vad som är bra att ha koll på.

Så får du bra ventilation i ditt hus

27 april kl. 18-19.30

Det är lätt att glömma ventilationen när man pratar om energieffektivisering. Det kan leda till sämre inomhusluft. Här får du veta mer om hur du kontrollerar att du har bra ventilation hemma och hur du kan förbättra din ventilation om det behövs. Det tas bland annat upp hur du får en ventilation som ger tillräckligt frisk luft inne, så att både hus och människor mår bra. Det pratas också om hur du kan återvinna värmen ur frånluften på ett energismart sätt.

Så isolerar du ditt hus

16 maj kl. 18-19.30

Mycket värme går förlorad på grund av otäta hus. Hur kan du täta ditt hus på ett bra sätt utan att få fuktskador? Vilken åtgärd ger mest energibesparing för pengarna? Och hur går du tillväga om du vill isolera ditt hus? Det här är ett webbinarium där du får tips och råd om isolering. Det kommer finnas möjlighet att ställa frågor under webbinariet.

Senast uppdaterad 2023-03-23 07:53

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-03-23 07:53

Dela sidan