language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Våfflor och pyssel i hållbarhetsvecka

Uppleva och göra

Placeholder

Skräpplockarpromenad med våfflor, återbrukspyssel och Earth hour. Den här veckan har du chans att få inspiration till ett mer hållbart liv.

I Nykvarns kommun är hållbarhet ett av kommunfullmäktiges strategiska mål och med start den här veckan ordnar kommunen tillsammans med Turinge-Taxinge församling ett antal aktiviteter på temat.

På biblioteket hittar du bra boktips om hållbarhet. Ifall du tar med egna böcker kan du byta dem mot andra på bokbytarhyllan – eller fynda bland gallrade böcker för tio kronor. Passa också på att låna en energimätare så att du får koll på elförbrukningen där hemma.

Missa inte heller de här programpunkterna i veckan:

  • Ikväll, tisdag den 21 mars kl. 18: Spara pengar i vardagen, föreläsning om hur du kan spara pengar genom smarta val i vardagen. Nykvarnskyrkan.
  • Fredag den 24 mars, kl. 14-16: Sagostund och återbrukspyssel. Biblioteket.
  • Lördag den 25 mars kl. 10-14: Skräpplockarpromenad med våfflor. Följ en av två promenadrundor, plocka skräp och njut sedan av våffla vid Hökmossbadet. Fortsätt sedan med att släcka ner ljusen under Earth Hour kl. 20.30-21.30.
    Information om startplatser och tider.
Samarbetet mellan kommunen och Svenska kyrkan kring hållbara aktiviteter fortsätter under året. Håll utkik i evenemangskalendern.

Senast uppdaterad 2023-03-21 03:12

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-03-21 03:12

Dela sidan