language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Dags igen för politikerutbildning

Kommun och politik

Placeholder

I dag är det dags igen för utbildning av kommunens förtroendevalda. Organisation, självstyre, mötesteknik är några av punkterna i programmet.

I samband med att kommunens nya förtroendevalda under vintern tagit plats i nämnder och styrelser har de fått utbildning i bland annat förvaltningsrätt, kommunal ekonomi och mötesteknik för att kunna klara sitt uppdrag. I dag är det alltså dags igen.

- Den här gången slår vi samman innehållet i de kurser som hållits tidigare för att fånga upp de politiker som inte kunde vara med förut. Vi ska bland annat tala om styrmodellen, mutor och jäv och offentlighetsprincipen, säger tf. kanslichef Christer Ekenstedt, en av dem som håller i utbildningen.

- Genom utbildningarna får de förtroendevalda en inblick i vilka lagkrav som gäller och hur kommunen fungerar. Det ger en bra grund att stå på, säger Christer Ekenstedt.

Kurserna ska därför bli ett återkommande inslag.

- I början av nästa år håller vi en sammanfattande utbildning igen så att nya politiker har chans att få samma grundkunskaper medan den som behöver piffa upp sina kunskaper får en chans att göra det, säger Christer Ekenstedt.

Senast uppdaterad 2023-03-29 09:27

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-03-29 09:27

Dela sidan