Nykvarns kommun
Placeholder

Foto: RG Foto-Media

Nykvarn har varit med om något historiskt. Nu kliver vinnarna Steelers upp i finrummet efter gårdagens nervkittlande match.

Igår bevittnade ett fullsatt Furuborghallen en riktig nagelbitare. Med ett underläge på fyra mål i tredje perioden vände Nykvarns innebandy och vann efter förlängning. Vinsten innebär att Nykvarn nu tar plats i sportens högsta serie – en sann ”Åshöjdens BK”-historia för den som är insatt i lagets utveckling.

Idag finns det lite mer än 500 medlemmar i Nykvarns IF och i gårdagens vinnande lag är 23 av 27 spelare uppväxta i kommunen. Frågan alla kommer att ställa sig är: Är det något med vattnet i Nykvarn som gjort att så många otroliga talanger utvecklats på en så liten ort? Stort grattis till vinsten!

Vi firar våra innebandyhjältar på Nykvarnsdagen

Kommunen var på plats under kvällen och livesände från Furuborghallen, vattentornet lyste för vinnarlaget i rött och svart och Maria Salberg, ordförande för kultur- och fritidsnämnden önskade föreningen stort grattis med blommor och lovord. På Nykvarnsdagen den 6 juni bjuder vi in innebandyföreningen för ett firande och låter dem ta emot folkets jubel ännu en gång.