language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Delta i årets konstrunda

Uppleva och göra

Placeholder

Vill du vara med och ställa ut under Nykvarns konstrunda 1 juli? Anmäl dig senast den 21 maj.

I år äger konstrundan rum lördagen den 1 juli kl. 10-15. Under konstrundan öppnar konstnärer upp sina dörrar för allmänheten och visar upp sina verk. Men konstrundan innebär mer än det. I detta sammanhang får kommunens konstnärer en chans att samverka med både lokala kollegor och kommunen. Konstrundan är en lättsam tillställning för både professionella och semiprofessionella konstnärer. Fokus ligger på konsten!

Alla konstarter är välkomna. Det kostar ingenting att delta. Nykvarns kommun samordnar och marknadsför evenemanget.

Nu är det dags att skicka in din ansökan om du vill visa upp din konst under sommarens konstrunda. Sista dag för anmälan 21 maj. Av varje utställare förväntas följande:

  • Ordna en plats i Nykvarns kommun, där du kan visa upp din konst. Det kan vara i trädgården, i ett trapphus, i en carport, i din ateljé eller på något annat ställe
  • Du ska kunna ta emot besökare kl. 10-15 under utställningsdagen
  • Du ska tillåta att dina uppgifter om ”utställningsplats” används i marknadsföringssyfte
  • Du har en stark lokal anknytning till Nykvarn
  • Du är över 18 år

Uppstartsmöte

Konstrundan är något vi gör tillsammans. Uppstartsmöte för Nykvarns konstrunda 2023 äger rum tisdag 23 maj 2023 kl. 17.30 på Biblioteket, Centrumvägen 26. Om du inte kan närvara så är det av viktigt att du läser minnesanteckningarna som skickas ut efter mötet så att du får all information du behöver för att kunna medverka. Minnesanteckningarna kommer att skickas ut till den e-post som du har använt när du anmält dig till att delta i konstrundan.

I samband med uppstartsmötet inbjuds också de konstnärer som önskar delta i en dialog/workshop i direkt anslutning till uppstartsmötet. I denna dialog/workshop önskar vi samla in underlag till formuleringen av riktlinjer för kultur i Nykvarns kommun. Vi bjuder på fika!
Dialog/workshop tisdag 23 maj kl.18 - 19.

Anmälan

Anmäl dig för att ställa ut på konstrundan i formuläret nedan.

Tidigare har vi anordnat en årligt återkommande Konstsafari men från och med 2023 byter vi namn till Nykvarns konstrunda. Konstrunda är ett begrepp många konstälskare känner igen från andra håll. Genom namnbytet knyter Nykvarns konstrunda an till konstrundor på andra platser.

Senast uppdaterad 2023-05-05 08:43

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-05-05 08:43

Dela sidan