language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Ansök om bygglov i tid

Bygga, bo och miljö

Placeholder

Under våren är det högtryck på bygglovsansökningar. Glöm därför inte att ansöka om bygglov eller anmäla ditt projekt i tid om du har planerat byggen inför sommaren.

Bygglov behövs ibland när du ska bygga nytt, bygga till eller göra vissa ändringar och kan bland annat gälla altan, uteplats och plank. Många söker bygglov på våren, vilket gör att handläggningstiderna blir längre. Tänk därför på att söka bygglov eller göra en anmälan i god tid om du har planerade projekt inför sommaren.

För en del byggen och anläggningar krävs inte ett bygglov, men att du måste anmäla ditt projekt. Processen för anmälan liknar processen för bygglov, så även där behöver du vara ute i god tid. Kom också ihåg att du måste ansöka om strandskyddsdispens innan du kan få startbesked för ett attefallshus eller bygglov inom strandskyddat område.

Här hittar du vår bygglovsguide »

Senast uppdaterad 2023-05-08 08:26

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-05-08 08:26

Dela sidan