language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Ett sagolikt Nykvarnsdagen 2023

Uppleva och göra

Placeholder

Foto: Lars Bredenberg

Den 6 juni blir det sagolik fest i Folkets park! Vi firar nationaldagen med traditionsenlig fanborg och Nykvarnsdagen med sagor, musik och överraskningar. Och du – kom gärna utklädd!

Tisdag den 6 juni är det dags att fira Nykvarnsdagen och Nationaldagen i Folkets park. Dagens firande börjar kl. 10.30 med traditionsenlig fanborg som går från centrum till parken. Där hålls nationaldagsfirande med bland annat tal, sång och musik. Kl. 12.00 tar Nykvarnsdagen över som i år har temat sagor.

Sång, dans och teater på scen

På stora scenen får vi se sångerskan och musikalartisten Annika Herlitz, bland annat känd som snödrottningen Elsas svenska röst i filmen Frost. Barn och ungdomar från dansstudion JAM i Södertälje uppträder och kulturföreningen Pärlan från Eskilstuna bjuder på teater och allsång. Vi får dessutom musikunderhållning av Nykvarns musikkår och Kulturskolan med låtar från spel- och filmvärlden.

Harry Potter-magi, teater och tipsrunda

Du kommer bland annat att kunna lära dig Harry Potters magiska trollformler, testa att skjuta pilbåge som Robin Hood, prova på teater, gå tipsrunda och läsa magiska sagor i sagotältet. Mat och dryck? Det kommer att finnas gott om möjligheter till att äta och dricka under dagen!

Program

10.30 Dagen inleds med fanborg från centrum till Folkets park

11.00 Nationaldagsfirande i Folkets park

12.00 Vi firar Nykvarnsdagen

13.00 Annika Herlitz som gjorde Elsas röst i filmen Frost uppträder på stora scenen

14.00 Dansgruppen JAM uppträder

14.30 Teater och allsång med kulturföreningen Pärlan

Den här dagen gör vi tillsammans! På plats finns flera av kommunens verksamheter, föreningar och lokala näringsidkare som går samman för årets firande. Du är välkommen att ta del av flera föreningars aktiviteter och träffa delar av det lokala näringslivet.

OBS! Lämna bilen hemma

Kom gärna till fots eller med cykel till parken. Cykelparkering finns vid entrén på Parkvägen. Observera att det inte finns några parkeringsplatser för bilar i direkt anslutning till parken. Kommer du med bil kan du använda parkeringarna vid järnvägsstationen eller vid bensinmacken på Lundavägen.

Senast uppdaterad 2023-05-30 09:54

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-05-30 09:54

Dela sidan