language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Välkommen till medborgardialog om trygghet

Kommun och politik

Placeholder

Hur ska vi tillsammans bevara ett trivsamt Nykvarn? Och öka tryggheten? Välkommen att lämna dina synpunkter och idéer i en medborgardialog om trygghet!

Fler upplever minskad trygghet. Det är en individuell känsla som kan påverkas av många saker. Det kan handla om vilken tillit och gemenskap som finns mellan människor i ett grannskap. Det kan handla om otrygghet eller oro för den egna eller andras säkerhet.

För att bygga ett trivsamt och tryggare Nykvarn behöver vi  gemensamt ta fram lösningar. Det ska medborgardialogen handla om.

Du är därför varmt välkommen till vårens medborgardialog den 25 maj. På plats finns kommunens säkerhetschef som presenterar Nykvarns kommuns brottsförebyggande arbete - vad gör kommunen just nu? Hur arbetar man? Hur ser brottsligheten ut i Nykvarn?

Över en fika diskuterar vi i små grupper kring olika teman, till exempel trafiksäkerhet eller trygga offentliga miljöer. Några frågor som kan tas upp:

  • Hur kan vi göra Nykvarns gator tryggare och vackrare i framtiden?
  • Hur kan alla åldrar mötas på ett tryggt sätt?
  • Hur skulle en trygg park kunna se ut i framtiden?
  • Hur gör vi konst och byggnader attraktiva i framtidens Nykvarn?
  • Finns det platser i Nykvarn som du upplever som otrygga?

Tid: Torsdag den 25 maj kl. 18.
Plats: Furuborghallen

Vi bjuder på fika och det kostar inget att medverka. Däremot vill vi gärna att du anmäler dig. Det gör du genom att fylla i och skicka in formuläret nedanför.

Välkommen!

Senast uppdaterad 2023-05-12 09:16

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-05-12 09:16

Dela sidan