language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Nu får alla villor hemsortering

Bygga, bo och miljö

Hand slänger mjölkpaket i kärl med flera fack för sortering

Den här veckan införs hemsortering för alla de villor och fritidshus i Nykvarn som inte haft det tidigare.

Hemsortering har funnits i Nykvarn sedan 2017 och de flesta hushåll i villa och fritidshus har det redan. Nu ska alltså även övriga villor och fritidshus i Nykvarn anslutas till systemet där papper, metall, plast och annat sorteras var för sig.

För att få plats med det sorterade avfallet ska de nyanslutna hushållen ha två sopkärl och två boxar. De börjar levereras den här veckan. I det ena kärlet ryms mat- och restavfall plus förpackningar av papper, hårdplast och färgat glas. I det andra tidningar och förpackningar av plast, metall och ofärgat glas. Boxarna är till för batterier, lampor och småelektronik. De nya kärlen och boxarna börjar levereras den här veckan.

– Det är en bra service att kunna ha en återvinningsstation på hemmaplan. Med hemsortering för alla tar Nykvarn sitt miljöansvar och ökar återvinningen, säger avfalls- och återvinningschef Johan Dahlberg.

Övergången till hemsortering görs i samarbete med Telge Återvinning som inför samma system i Södertälje kommun. De hushåll som berörs har tidigare fått information om förändringen.

Så fungerar hemsortering

Senast uppdaterad 2023-05-16 12:55

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-05-16 12:55

Dela sidan