language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Förbättrat företagsklimat i Nykvarn

Näringsliv och arbete

Företagarna i Nykvarns kommun är mer nöjda med företagsklimatet än Sverigesnittet. Det visar resultatet av Svenskt Näringslivs årliga nationella undersökning av det lokala företagsklimatet, som presenterades igår.

Nykvarn gör den största förbättringen i Stockholms län och det sammanfattande omdömet ökar från 3,24 till 3,54. Sverigesnittet ligger på 3,46.

Den viktigaste frågan i enkäten, och den tyngst vägande rankingfaktorn, är det sammanfattande omdömet om företagsklimatet i kommunen. Företagarna får utifrån sina egna erfarenheter ge ett samlat betyg på deras upplevelse att driva företag i kommunen.

Positiva enkätsvar

I Nykvarns kommun har 200 företag fått enkäten skickad till sig. Det är 73 företag som valt att svara på frågorna. De frågor som fått högre svar än förgående år är bland annat tjänstemännens attityder till företagande, det sammanfattande omdömet samt påverkan av brottslighet och otrygghet.

Nykvarn får ett högre resultat i 10 av 15 enkätfrågor, än förgående år.

– Det är väldigt roligt att företagarna i Nykvarn upplever att företagsklimatet har förbättrats och speciellt kul är det är politikernas och tjänstemännens attityder till företagande har ökat mest. Vi är också otroligt tacksamma för alla svar vi fått in. Det hjälper oss med vårt arbete framåt, säger David Schubert, näringslivschef.

Politikernas attityd till företagen förbättras

Även kommunpolitikernas attityder till företagarna har förbättrats från 2,9 till 3,4 vilket är ett högre resultat än Sverigesnittet.

Anders Önbäck, kommunstyrelsens ordförande säger så här om framstegen.
– Det är glädjande ett resultat från mätningen. Vi bryter en negativ trend, vilket är positivt. Vi vill att Nykvarn ska vara en kommun där man vill starta, driva och utveckla sitt företag.

Här kan du läsa mer om Svenskt Näringslivs undersökning Länk till annan webbplats. »

Senast uppdaterad 2023-05-24 03:51

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-05-24 03:51

Dela sidan