language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Snart är det dags!

Uppleva och göra

Nu är det inte långt kvar. Den 6 juni är det äntligen dags för en sagolik fest i Folkets park i Nykvarn. Vi firar nationaldagen och Nykvarnsdagen med fanborg, högtidstal, sagor och överraskningar.

Dagens firande börjar kl. 10.30 med traditionsenlig fanborg som går från centrum till Folkets park. Där hålls nationaldagsfirande med bland annat tal, sång och musik. Kl. 12.00 tar Nykvarnsdagen över som i år har temat sagor.

Snödrottningen Elsa, dans och teater på scen
På stora scen får vi se sångerskan och musikalartisten Annika Herlitz, bland annat känd som snödrottningen Elsas svenska röst i filmen Frost. Barn och ungdomar från dansstudion JAM i Södertälje uppträder och kulturföreningen Pärlan erbjuder teater och allsång. Inte nog med det får vi dessutom musikunderhållning av Nykvarns musikkår och Kulturskolan med låtar från spel-och filmvärlden.

Harry Potter-magi, teater och gnuggisar
Du kommer bland annat att kunna lära dig Harry Potters magiska trollformler, testa skjuta pilbåge som Robin Hood, prova på teater, gå tipsrunda och läsa spännande sagor i sagotältet. Vill du ha en cool Nykvarnsgnuggis? Leta då upp kommunens turistcykel och säg hej!

Mat och dryck?
Det kommer finnas gott om möjligheter att äta och dricka under dagen.

Lämna bilen hemma – om du kan!
Kom gärna till fots eller med cykel till parken. Cykelparkering finns vid entrén på Parkvägen. Tänk på att det inte finns parkeringsplatser för bilar i direkt anslutning till parken. Om du väljer att ta bilen finns det gratis parkeringsplatser vid järnvägsstationen eller vid bensinmacken på Lundavägen.

Här kan du läsa mer om dagens program »

Vi ses i Folkets park!

Senast uppdaterad 2023-05-30 09:52

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-05-30 09:52

Dela sidan