language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Anne-Marie Fimmerstad ny hedersmedborgare

Kommun och politik

Anne-Marie Fimmerstad, entreprenören bakom Taxinge Slottscafé, har utsetts till 2022 års hedersmedborgare i Nykvarn.

Anne-Marie Fimmerstad får utmärkelsen tack vare sitt målmedvetna arbete med att bygga upp Taxinge Slottscafé till kommunens i särklass största besöksmål för alla generationer att återkomma till. Företaget har också blivit en viktig arbetsgivare i kommunen, inte minst för att åtskilliga ungdomar från trakten har fått sommarjobb i caféet.

– Jag blev förstås väldigt glad. Det visar att jag gjort något bra här i kommunen. Jag hoppas jag kan inspirera andra, framför allt ungdomar, att starta och driva eget. Det är många som mår bra av det, säger Anne-Marie Fimmerstad.

Anne-Marie Fimmerstad öppnade caféet tillsammans med två vänner sommaren 1979. Det gamla godset i kommunens utkant var då förfallet men har efterhand renoverats samtidigt som caférörelsen har växt och utökats med bland annat konferens- och restaurangverksamhet. Café, slott, park och badplats lockar i dag över 200 000 besökare varje år och har blivit en viktig arbetsgivare för kommunen.

Valet av hedersmedborgare görs av kommunfullmäktiges presidium efter förslag från allmänheten. Det är ett sätt att uppmärksamma personer som har uträttat något som gynnat kommunen. Utmärkelsen delas ut vid kommunfullmäktiges sista sammanträde för säsongen, den 21 juni.

Senast uppdaterad 2023-05-29 09:48

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-05-29 09:48

Dela sidan