language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Konsutställning med Jan Manker och projektet Eyelander

Uppleva och göra

Den 8 juni är det invigning av Eyelander – konstprojektet som för samman konstnärer för en diskussion om kulturarv och klimatförändringar. Konstnären Jan Manker är årets representant för Nykvarn.

Vad händer med vårt gemensamma kulturarv när vi står inför potentiellt omvälvande klimatförändringar? Hur ska man bevara vårt kulturarv för framtida generationer? Genom en digital samt fysiska utställningar i tio Stockholmskommuner vill projektet Eyelander föra samman konstnärer för samtal om lokala och regionala kulturarvsfrågor.

Du är välkommen på invigning torsdag den 8 juni kl. 13–15 på Nykvarns bibliotek. Utställningen hänger till och med den 27 augusti. Läs mer om utställningen här. Länk till annan webbplats.

Jan Manker representerar Nykvarn

Jan Manker – en välrenommerad konstnär som bor och verkar i Nykvarn är årets representant för kommunen. Han har ett sextiotal separatutställningar runt om i Sverige i sin meritlista och finns bland annat representerad på Moderna Museet i Stockholm. Mankers konst är grafisk med fokus på djup och perspektiv och lämnar gärna utrymme för eftertänksamhet.

I Nykvarn finner du Mankers verk på Nykvarns bibliotek. Han har även visat upp sin konst i Nykvarns årliga konstrunda.

 

Senast uppdaterad 2023-05-31 11:24

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-05-31 11:24

Dela sidan