language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Ny näringslivsstrategi för ett attraktivt och växande Nykvarn

Näringsliv och arbete

Nu har arbetet med den nya näringslivsstrategin startat. Strategin är viktig för att skapa ännu bättre förutsättningar för företag i kommunen, främja tillväxt och fortsätta att sträva mot Vision 2035. Strategin är ett styrande dokument för Nykvarns kommun och pekar ut de områden och prioriteringar som kommunen ska arbeta mot.

Under våren och sommaren samlar kommunen tillsammans med respresentanter från det lokala näringslivet in material till den nya näringslivsstrategin. Under en serie av workshops under våren tar politiker, företagare och andra intressenter fram fokusområden för kommunen. Den gällande näringslivsstrategin antogs 2014 och är inte längre aktuell i sin helhet.

Näringslivsstrategins syfte är att skapa goda förutsättningar för ett gott företagsklimat för de som verkar i kommunen.
– Det är viktigt att vi är närvarande i utvecklingen av befintliga och nya företag i Nykvarn, särskilt nu när kommunen expanderar. Genom en ny näringslivsstrategi, sätter vi tillsammans med företagen, ramarna för hur kommunen ska kunna vara nära näringslivet i framtiden, säger Anders Önbäck, kommunstyrelsens ordförande.

Vill du också vara med och bidra? Nästa workshop är den 16 juni, kl 8-10. Anmäl dig här, senast 13 juni »

Här kan du läsa mer om Vision 2035 »

Senast uppdaterad 2023-06-01 10:20

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-06-01 10:20

Dela sidan