language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Fynda bland bibblans utgallrade böcker

Uppleva och göra

bord med böcker, bland annat ungdomsböcker. En hand håller en bok.

Sommardagar = läsdagar. Passa på att fynda när biblioteket säljer utgallrade böcker.

På en vagn utanför entrén och på bokbordet inne i biblioteket samsas bilderböcker för de yngsta med fantasy för slukaråldern och fack-/skönlitteratur för vuxna. Allt är till salu för det överkomliga priset av fem kronor per bok. Eller tio kronor för tre.

- Vi måste gallra regelbundet för att få plats för nytt och säljer alla typer av böcker. Det enda vi inte erbjuder just nu är tidskrifter. Det är roligt om böckerna blir till nöje för andra. När du läst klart din köpta bok kan du antingen behålla den själv eller ge den vidare till någon annan som längtar efter sommarläsning, säger bibliotekarien Moa Insulander.

Försäljningen av utgallrade böcker pågår hela sommaren eller så länge lagret räcker, troligen en bit in i augusti.

Senast uppdaterad 2023-07-10 02:55

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-07-10 02:55

Dela sidan