language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Hyr flytväst på Hökmossbadet

Uppleva och göra

Hökmossbadet med livboj i förgrunden

Nu kan du hyra flytväst vid Hökmossbadet. Uthyrningen är en del i arbetet mot certifieringen En Vattensäker Kommun.

Nykvarns kommun vill arbeta för att bli en tryggare och säkrare kommun och har därför valt att ansluta sig till Svenska Livräddningssällskapets certifiering för En Vattensäker Kommun. Målet med certifieringen är att rädda liv och undvika drunkningsolyckor.

En av punkterna för att bli certifierad är att det ska finnas minst en säkerhetsdepå för utlåning eller uthyrning av vattensäkerhetsutrustning såsom flytvästar och isdubbar till allmänheten. Denna är nu på plats på Hökmossbadet. Uthyrningen sker i serveringsbyggnaden under våra öppettider. Flytvästar finns för barn, vuxna och hundar. Läs mer om uthyrningen här »

- Vi vill att alla ska känna trygghet och glädje i, på och vid vatten. Vi jobbar hela tiden med att förbättra säkerheten kring våra badplatser och i och med att vi anslutit oss till Svenska Livräddningssällskapets certifiering har vi fått en tydlig riktning för arbetet, säger Filip Krolopp, fritidsstrateg.

Under våren och sommaren har det bland annat satts upp skyltar, livräddningsposter och hjärtstartare. Informationen på hemsidan har också förbättrats. Läs mer om En Vattensäker Kommun här » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad 2023-07-12 03:31

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-07-12 03:31

Dela sidan