Nykvarns kommun

Varför inte ta en långpromenad i Nykvarns vackra natur under svalare dagar? Här kommer fem tips på populära vandringsleder att upptäcka i sommar.

Nykvarns vackra sörmländska landskap bjuder på ett rikt och omväxlande friluftsliv för den naturintresserade, så passa på att
utforska några av våra populära vandringsleder.

Jägarskogens naturreservat ligger vackert beläget vid norra Yngern. Här finns en 3 km lång vandringsled med grillplats och vindskydd.

Turingeleden går genom fina skogspartier och delvis längs sjön Turingen. Turen är cirka 3,8 km och du startar enklast vid parkeringen på Vidbynäs golfbana.

Bommersviks naturstig – här kan du promenera vid södra Yngerns strand. Stigen är cirka 2,5 km och i delvis kuperad terräng.

Sörmlandsleden – gör dig redo för en heldagstur på 17 km och kliv på Sörmlandsleden i Nykvarns centrum. Etapp 13:2 är en anslutningsled som går till Djupsjön i Gnesta kommun.

Täljeleden bjuder på fina natur- och kulturupplevelser i både Nykvarn och Södertälje. Den cirka 23 km långa vandringsleden går genom skogar, mossar och fornlämningar och längs flera sjöar.

Här kan du läsa mer om de olika vandringslederna: Vandring | Nykvarns kommun Länk till annan webbplats.