language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Dykare städar botten på Hökmossbadet

Uppleva och göra

Under torsdagsmorgonen kontrollerar dykare botten på Hökmossbadet. Det går bra att bada vid udden som vanligt. Hela Hökmossbadet är badklart i eftermiddag.

Efter att en invånare skadat sin fot på Hökmossbadets botten under onsdagsmorgonen besiktigades området av personal på plats. Man fann vid tillfället inga vassa föremål på botten, men stängde av bryggdelen och tillkallade dykare för att undersöka och städa bort eventuella vassa stenar och föremål.

Sjöbotten kontrolleras varje år i samband med bryggiläggning och samtliga kommunala badplatser har under våren besiktigats av Svenska livräddningssällskapet.

Vatten rör sig och vintern förde med sig extremt lågvatten, vilket kan resultera i att vassa stenar blottläggs eller hamnar intill bryggorna. Vi vill också uppmana alla som vistas på Hökmossbadet och andra badplatser att tänka på att det förekommer badande barn och andra som går där barfota. Därför är det viktigt att ta med sig vassa föremål och annat skräp därifrån.

Det går bra att bada vid udden – den lilla stranden bortom lekparken – som vanligt. Hela Hökmossbadet är badklart i eftermiddag.

Här kan du läsa mer om Nykvarns badplatser »

Senast uppdaterad 2023-07-27 10:02

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-07-27 10:02

Dela sidan