Nykvarns kommun

Sveriges radio följde med när kommundirektör Steinunn Ásgeirsdóttir praktiserade hos utegruppen på Nedre bruket. Förra veckans regniga torsdag bjöd bland annat på hembakad paj och en rundtur i snickeriet.

Förra veckan fick Utegruppen och arbetshandledare Niclas Jarefalk en praktikant i form av kommundirektör Steinunn Ásgeirsdóttir på Nedre bruket. Utegruppen är en del av arbetsmarknadsprogrammets samverkansprojekt mellan kommunen, Arbetsförmedligen och Försäkringskassan där deltagare erbjuds hjälp och stöd i sin väg mot arbete eller utbildning. Deltagarna arbetar bland annat med renhållning i kommunen, utför olika snickeriarbeten för kommunens verksamheter och sköter om olika allmänna platser.

– Jag är verkligen imponerad över det arbete som Utegruppen gör här i kommunen. Det är så viktigt att man får en chans till sysselsättning, oavsett vilken bakgrund eller vilka förutsättningar man har, säger Steinunn.

Steinunn slipade klingor till röjsågarna och fick samtidigt en rundtur i snickeriet. Besöket avrundades med en fikastund för att fira av två arbetstagare som efter sin tid med Utegruppen påbörjar studier och ny anställning. Arbetsmarknadsenhetens Niclas Jarefalk ser positivt på besöket.

– Hela gänget, inklusive jag själv, känner oss tankade med en massa positiv energi!

Även Sveriges radio var på plats. Du kan höra inslaget här: Nya kommundirektören gör studiebesök: Viktigt för mig - P4 Södertälje | Sveriges Radio Länk till annan webbplats.