Nykvarns kommun
Placeholder

Har du rabarber, bär eller frukt som du inte hinner ta hand om? Kommunens kök tar gärna emot.

Första äppelskörden närmar sig och på många bärbuskar finns det fortfarande kvar att plocka. Om du inte hinner ta hand om allt som mognar framöver i trädgården så tar kommunens måltidsenhet gärna emot närodlade bär och frukter. Allt kan användas för paj, sylt, mos, bakning, saft eller ätas direkt av barn, elever och äldre inom skola och omsorg.

Måltidsenheten är tacksam om du packar frukten i lådor eller påsar. Ingen ur personalen har möjlighet att plocka själv.

Du kan lämna till ett av köken eller så kommer någon och hämtar. Ring vår måltidschef Jeanette Andersson för att bestämma när, var och vilket. Hon är tillgänglig under kontorstid på tel. 08-555 010 32 eller via e-post: jeanette.andersson@nykvarn.se.