language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Hjälp till dig som mår dåligt

Omsorg och socialt stöd

Det är vanligt att må dåligt någon gång i livet, men ibland kan man behöva hjälp för att må bättre. Kommunen erbjuder olika typer av stöd, riktat till både unga och vuxna.

– Det kan vara svårt att veta var man ska vända sig när man mår dåligt, då finns kommunen där för att vägleda dig. Ingen ska behöva gå igenom livets svåra stunder ensam, säger Emma Hellström på Nykvarns kommun.

Psykisk ohälsa är ett folkhälsoproblem. Det drabbar de flesta någon gång i livet och finns runt oss alla vare sig det är i den egna familjen, på arbetsplatsen, i skolan, i föreningen vi är engagerade i eller på andra platser där vi vistas. Om du eller någon du känner mår dåligt är det viktigt att veta att kommunen erbjuder olika typer av stöd, både för individer och familjer som befinner sig i olika typer av kris.

– Vi arbetar med olika typer av insatser. Kanske är du orolig för någon som inte verkar må bra, kanske behöver ni stöd i familjen eller ekonomisk rådgivning? Oavsett vilka problem man stöter på i livet så är du och ditt mående viktigt. Du är inte ensam – det finns hjälp att få, hälsar Emma Hellström.

Så kan kommunen hjälpa

Klicka på länkarna för att läsa om hur kommunen kan stötta dig som mår dåligt, eller dig som anhörig till någon som inte mår så bra.

Stöd till vuxna | Nykvarns kommun Länk till annan webbplats.

Omsorg och socialt stöd | Nykvarns kommun Länk till annan webbplats.

Hit kan du också vända dig

Turinge-Taxinge församling erbjuder samtalsgrupp för föräldrar till barn som lider av psykisk ohälsa. Gruppen leds av diakon Jonna och träffas fem torsdagar under hösten. Här kan du läsa mer. Länk till annan webbplats.

Kyrkan erbjuder även samtalsstöd för dig som behöver någon att tala med. Här kan du läsa mer. Länk till annan webbplats.

För dig som är ung och mår dåligt

Det är normalt att känna sig orolig och ledsen ibland. Alla mår dåligt någon gång i livet. Men ibland kan man behöva hjälp för att må bättre. Berätta för någon hur du känner, det brukar göra att det känns lättare. Försök prata med en kompis, en förälder eller en annan vuxen du litar på.

Elevhälsan kan hjälpa

Hos elevhälsan kan du prata med en kurator. Kuratorn har tystnadsplikt och kan hjälpa dig med saker som är jobbiga i skolan, på fritiden eller hemma. Du kan ringa elevhälsan genom vår växel, 08-555 010 00.

Här kan du läsa mer om hur du kan få hjälp: nykvarn.se/du Länk till annan webbplats.

Har du självmordstankar?

Det är viktigt att du berättar för någon om du mår så dåligt att du har självmordstankar. Ring 112 om du känner att du vill avsluta ditt liv nu.

Senast uppdaterad 2023-09-08 10:00

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-09-08 10:00

Dela sidan