Nykvarns kommun

Från vänster: Steinunn Ásgeirsdóttir kommundirektör, Anders Önbäck (S) kommunstyrelsens ordförande och Anna Kinberg Batra Stockholms läns landshövding.

Under fredagen fick Nykvarns kommun besök av Anna Kinberg Batra, Stockholms läns landshövding. Invigningen av nya testcentret SEEL och frågor om näringsliv, hållbarhet och säkerhet stod i fokus.

Landshövdingen besöker länets samtliga 26 kommuner under året för att lära sig mer om varje kommun. Turnén startade i början av maj och under fredagen var det dags för Nykvarns kommun. Syftet med besöket är att landshövdingen ska få ökad kunskap om kommunen, men också att kunna prata om aktuella frågor och att skapa goda kontakter. Fokus för dagen var framförallt på frågor om näringsliv, hållbarhet och säkerhet.

Dagen började med invigningen av SEEL i Mörby. SEEL (Swedish Electric Transport Laboratory AB) är ett testcenter som ska bidra till att utveckla nästa generations hållbara innovativa lösningar för elbilar, lastbilar, bussar och andra elfordon, inklusive batteriutveckling. Centret drivs i samverkan mellan stat, akademi och näringsliv.

Därefter besökte landshövdingen kommunhuset i Nykvarns centrum. Där välkomnades hon av kommundirektör Steinunn Ásgeirsdóttir och kommunstyrelsens ordförande Anders Önbäck (S) med flera.