Nykvarns kommun
Matchbild från Steelers där två spelare på plan jublar mot läktaren.

Imorgon skrivs innebandyhistoria i Nykvarn när herrarna i innebandyföreningen spelar sin första hemmamatch i elitserien. Foto: RG Foto-Media

Imorgon lyser vattentornet rött. Det är dags för första hemmamatchen på elitnivå för herrarna i Nykvarns innebandyförening.

– Det här är historia för föreningen och för Nykvarn, säger klubbens ordförande Mathias Larsson Carlander.

I helgen mötte elitlaget Falun på bortaplan i säsongens första match i Superligan, SSL. Och imorgon, onsdag, är det alltså dags för första matchen inför hemmapublik i Furuborghallen när Nykvarn möter Storvreta.

– Det här är historia för föreningen och för Nykvarn. Det är verkligen superhäftigt att vi har kommit ända hit och kan erbjuda innebandy på världsnivå med en premiärtrupp där 16 av 20 spelare kommer från Nykvarn, säger Mathias Larsson Carlander.

Att spela i SSL är resultatet av en lång och målmedveten resa för föreningen. Från knattarna i Guldklimparna som tränade i Turingehallen i början på 2000-talet via en tydlig SSL-satsning för tio år sedan. Till morgondagens första elitmatch i Furuborghallen.

Som elitklubb måste NIBF uppfylla andra krav än i divisionsspel, allt från tekniska krav på själva anläggningen och arrangemang vid matcher till föreningens egen organisation. Här känner sig föreningen redo, förklarar Mathias Larsson Carlander.

– Ja, det är andra krav på allt när vi nu spelar på högsta nivån. Men vi har haft en plan i flera år för att utvecklas som organisation och kommer fortsätta utvecklas. Det känns väldigt bra, säger han.

Imorgon kväll lyser alltså vattentornet rött för att uppmärksamma hemmamatchen. Känner laget någon extra press med tanke på förlusten mot Falun i premiärmatchen i helgen?

– Nej, vi fortsätter bara gå ut och göra det vi vill göra. De lag vi möter är väldigt bra så vi får vara beredda på att det går upp och ner på den här nivån. Vi kommer gå ut och ge allt, säger Mathias Larsson Carlander.

Hans förhoppning är att Furuborghallen fylls imorgon och att alla i Nykvarn och runt om i Mälardalen kommer för att se innebandy på hög nivå.

– Det är kul att vi kan skapa fina upplevelser tillsammans med Nykvarnsborna. Det är det vi jobbar för!