language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Lea blev invånare 12 000

Kommun och politik

Kim, Elin och Lea på trappan utanför sitt hus. Kim håller en blomsterbukett och ett diplom i handen. Lea sitter i Elins knä.

Lea Wiklund blev Nykvarns 12 000:e invånare. Här tillsammans med pappa Kim och mamma Elin. Igår uppvaktades hon av representanter från kommunen.

För två veckor sedan flyttade hon hit. Och i förra veckan började hon på Sandtorps förskola. Möt Nykvarns 12 000:e invånare, Lea Wiklund, två år.

Nykvarn växer stadigt. I senaste mätningen från Statistiska centralbyrån SCB, faktiskt snabbast i Sverige. Framför allt är det många unga barnfamiljer som väljer att flytta till kommunen från andra orter i Stockholmsområdet. Så är det också för kommunens invånare 12 000 – eller snarare för hennes föräldrar Kim Wiklund och Elin Karlsson.

– Vi bodde i en lägenhet i Kallfors i Järna och letade efter en annan bostad. Och så hittade vi det här parhuset, berättar Elin.

Beslutet att slå till på det nybyggda huset på Mejselvägen var inte svårt förklarar hon och Kim. De hade redan kompisar på samma gata och Kim har flera kollegor som bor i Nykvarn.

– Vi har bara hört bra saker om Nykvarn och uppskattar en kommun där det satsas på skolor, äldreomsorg och annat som hör samman med välfärdssamhället, säger Kim.

Med rötterna i Värmland är han den av dem båda som har flyttat längst hemifrån när han flyttade till Södertälje efter avslutad utbildning. Elin kommer från Södertälje och har familj kvar i området.

– Min mamma är uppväxt i Taxinge och min morbror bor i Nykvarn. Vi ville bo barnvänligt, ha nära förskola och butik. Så det kändes som ett bra val, säger hon.

Bra pendlingsavstånd har också bidragit till beslutet. Elin har nu en kvart till jobbet på Scania och Kim inte mycket längre till Söderenergi. I Nykvarn hoppas de kunna ge Lea och eventuella framtida syskon en bra och trygg uppväxt.

– Jag kunde gå till skolan själv när jag växte upp. Jag vill att Lea ska kunna göra det också, säger Kim.

Och Lea spanade redan från första dagen in andra barn i området.

– Hon kallar alla för sin kompis. Vi har fått en fin start här, säger Kim.

Senast uppdaterad 2023-09-19 02:05

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-09-19 02:05

Dela sidan