language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Nykvarn klättrar mest i länet

Näringsliv och arbete

Nykvarns kommun klättrar 50 placeringar och är årets klättrare i länet. Det visar resultatet av Svenskt Näringslivs årliga nationella undersökning av det lokala företagsklimatet, som presenterades igår.

Företagarna i Nykvarns kommun är mer nöjda med företagsklimatet än Sverigesnittet. Det visar resultatet av Svenskt Näringslivs årliga nationella undersökning av det lokala företagsklimatet, som presenterades igår. Nykvarn klättrar flest placeringar i länet och hamnar på plats 119 av 290, jämfört med förra årets placering som var 169.

Det sammanfattande omdömet landar på 3,54. Sverigesnittet ligger på 3,46. De frågor som fått högre resultat än förgående år är bland annat kommunpolitikers attityder till företagande, dialog mellan företag och kommunens beslutsfattare, samt påverkan av brottslighet och otrygghet.

–Det är glädjande besked! Det förbättrade resultatet visar att vårt näringslivsarbete är på rätt väg, även om det såklart finns förbättringspunkter, säger David Schubert, näringslivschef i Nykvarns kommun.

Varje år mäter Svenskt Näringsliv näringslivsklimatet i landets samtliga kommuner och i år har över 32 000 företag i landet varit med och betygsatt sin kommun. Resultatet presenteras i en ranking där den kommun som anses ha bäst företagsklimat hamnar på plats 1 av totalt 290 platser.

Här kan du läsa mer om Svenskt Näringslivs undersökning Länk till annan webbplats..

Senast uppdaterad 2023-09-21 03:41

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-09-21 03:41

Dela sidan