language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Övning och prepping under årets beredskapsvecka

Kommun och politik

Krisövning på Furuborgskolan under årets beredskapsvecka.

Övning, livesändning och samtal om prepping. Det var några av aktiviteterna under årets beredskapsvecka. Veckan avslutas med att vi tävlar ut fem böcker om prepping.

Veckan startades med en livesändning på kommunens Facebooksida. Säkerhetschef Zacharias Tjäder och informationssäkerhetsstrateg Marcus Gregebo svarade på Nykvarnsbornas frågor om kris, beredskap, civilt försvar och informationssäkerhet med mera. Missade du livesändningen? Här kan du kan se den i efterhand. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under livesändningen fick vi bland annat veta mer om vikten av att vara kritisk till det man ser på internet och sociala medier. Att fundera en extra gång innan man delar saker vidare, så att man inte råkar sprida falska nyheter. En annan viktig del som berättades om var hur kommunen jobbar med att stärka sina verksamheter inför kris, så att kommunens viktiga funktioner så som skola, förskola och äldreomsorg fungerar även under en krissituation.

Det är också det som kommunens kök har gjort under årets beredskapsvecka. Varje dag under veckan har det övats inför olika krissituationer i skolköken. Under tisdagskvällen bjöds det även på författarsamtal om prepping eller hemberedskap som det också kallas, med författaren och journalisten Anna-Maria Strawberg och kommunens säkerhetschef Zacharias Tjäder.

Tävling

Under 24 timmar finns chansen att tävla på vår Instagram-händelse om en bok om prepping skriven av författaren Anna-Maria Strawberg och en t-shirt med Nykvarnskartan. Böckerna som tävlas ut är ”Prepping - överlevnadshandboken: kunskap för kris och katastrof” och ”Prepping: att hoppas på det bästa, men förbereda sig på det värsta”. Gå vidare till Instagram här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad 2023-09-29 02:01

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-09-29 02:01

Dela sidan