language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Nykvarn klättrar uppåt inom hållbarhet

Kommun och politik

översiktsbild av vattentornet och Bruksparken med ett Mälartåg i förgrunden.

Från plats 57 till 23. Nykvarn har klättrat 34 placeringar i Miljöbarometern som rangordnar rankningen av svenska kommuners hållbarhetsarbete.

Miljöbarometern drivs av mediaföretaget Aktuell Hållbarhet och rangordnar varje år kommunernas hållbarhetsarbete. Bland annat undersöker man om det finns någon strategi för utfasning av fossila bränslen, om kommunen använder förnybar energi i sina verksamheter och om klimatpåverkan från kommunens matserveringar minimeras.

Nykvarn har alltså klättrat 34 placeringar och ligger nu på 23:e plats bland Sveriges kommuner. Jämfört med resultatet för 2021 när Nykvarn hamnade på pats 191 är förbättringen ännu mer markant.

- För ett år sedan anställde vi en hållbarhetsstrateg i Nykvarn. Vi hade sedan tidigare lagt ansvaret för hållbarhetsarbetet på kommunövergripande nivå och vi har också optimerat och lyft fram frågorna i våra processer. Det är väldigt roligt att det börjar märkas nu, säger kommundirektör Steinunn Ásgeirsdóttir.

Nykvarns resultat i Miljöbarometern Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Även i Svenska miljöinstitutets rankning av kommunernas klimatanpassningsarbete har Nykvarn tydligt förbättrat sitt resultat och hamnade i år på plats 88.

Svenska miljöinstituets rankning av kommunernas klimatanpssningsarbete Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad 2023-10-05 08:42

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-10-05 08:42

Dela sidan