language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Verina från Nykvarn vann SM

Näringsliv och arbete

I fredags firades Verina Beshai på kommunhuset. På bild från vänster: Shabo Simonsson, Märtha Dahlberg, Verina Beshai och Lucas Lindström.

Under första helgen i oktober vann 16-åriga Verina Beshai UngDrive Masters. Ett svenskt mästerskap i sommarföretagande.

Varje år kan ungdomar i åldrarna 15-18 år prova på hur det är att starta och driva egna sommarföretag via UngDrive Academy, som drivs av ett nätverk av framstående unga entreprenörer. I år var fem ungdomar från Nykvarn med. Verina var en av dem.

En helg i Gnosjö

UngDrive Academy förlängs av UngDrive Masters, som är en helg fylld av socialt umgänge med andra ungdomar, inspirerande aktiviteter och prisutdelning i SM i sommarföretagande. Av 3000 unga företagare väljs 96 stycken ut för att åka till Gnosjö där priset SM i sommarföretagande delas ut.

I år vann Verina Beshai, tillsammans med två andra titeln som svensk mästare i sommarföretagande. Verina minns helgen med glädje och rekommenderar andra ungdomar att söka.
–Helgen i Gnosjö var oförglömlig! Det var så roligt och spännande att träffa andra likasinnade från hela Sverige, säger Verina.

Lucas Lindström är licenstagare för Ungdrive Academy - Södertälje, Nykvarns, Nynäshamn och Stockholm, och var den som ringde upp Verina när hon fick platsen till Masters i Gnosjö. Han såg tidigt att Verina var motiverad och tog sitt företagande på stort allvar.
–Verina utmärker sig tydlig med hennes stora driv. Hon är nyfiken, orädd och vänder motgångar till något positivt, säger Lucas Lindström.

Sålde t-shirtar

Verina sålde t-shirtar med bibliska budskap tillsammans med annan sommarföretagare. De gjorde snabbt upp vem som gjorde vad i företaget och Verina fick titeln ekonomiansvarig.

Verina skiner upp när hon får frågan om vad hon ska bli när hon blir stor.
–Företagare, så klart!

Läs mer om UngDrive här » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad 2023-10-16 04:49

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-10-16 04:49

Dela sidan