language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Magisk invigning av bokautomaten i Furuborghallen

Uppleva och göra

Nykvarns första bokautomat invigdes med ett magiskt musikäventyr i Furuborghallen. Elever från Furuborgskolans förskoleklass var först ut att testa automaten.

Idag invigdes Nykvarns första bokautomat i Furuborghallen. Elever från Furuborgskolans förskoleklass var på plats och bjöds på det musikaliska äventyret "Den magiska lådan – musikäventyr med avstamp i böckernas värld", ett samarbete med Region Stockholm. Tillsammans med två elever avtäckte kultur- och fritidsnämndens ordförande Maria Salberg bokautomaten och barnen fick sen testa automaten för första gången.

Bokautomaten gör läsning och böcker mer lättillgängligt för Nykvarnsborna. Genom att erbjuda möjlighet till läsning på platser där många människor rör sig – till exempel vid sport- och kulturevenemang – når biblioteket många fler.

Hur fungerar bokautomaten?

En bokautomat är som en godisautomat. När du är extra sugen på något bra att läsa så går du till bokautomaten och lånar en bok. Här hittar du nya, fräscha och eftertraktade böcker för både barn, unga och vuxna. Du kan låna och lämna böcker med ditt lånekort och din pinkod, eller med ditt personnummer och pinkod. Har du tappat bort ditt lånekort eller glömt din pinkod så får du komma till biblioteket i Nykvarns centrum först, så ordnar vi det.

Öppettider:

Du kan låna från bokautomaten i samband med träningar och matcher i Furuborghallen.

Måndag–torsdag: kl. 17–21
Fredag: kl. 17–19

Under lördagar och söndagar brukar hallen vara öppen i samband med matcher. OBS! Tiderna kan komma att ändras.

Senast uppdaterad 2023-10-18 03:10

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-10-18 03:10

Dela sidan