language
Nykvarn kommuns logga
Kontakt

Förbättrade förutsättningar för småföretagare

Näringsliv och arbete

Nykvarns kommun är rankad som nummer 70 av 290. Det är 39 placeringar bättre än förra året. Det visar en stor kartläggning av Småföretagarnas Riksförbund.

Med småföretagarindex kan Småföretagarnas Riksförbund visa förutsättningarna för små och medelstora företag att verka i landets samtliga 290 kommuner. Förutsättningarna för små företag i Nykvarn är bättre än i de flesta andra kommuner i landet. Och jämfört med förra året har förutsättningarna dessutom förbättrats.

– Positiva nyheter! Det är glädjande att småföretagen bedömer att kommunen ger dem bra förutsättningar att verka i Nykvarn. Det visar att kommunens aktiva arbete lönar sig, säger Anders Önbäck, kommunstyrelsens ordförande.

Syftet med rankingen är att beskriva förutsättningarna för företagande, snarare än att betygsätta kommunens verksamhet. Rapporten utgör ett användbart underlag för företagare, kommuner, myndigheter och politiker för identifiering av olika förbättringsbehov.

Av samtliga kommuner i Stockholms län har Täby bäst förutsättningar och hamnar på plats 6 av 290. Södertälje ligger lägst i länet, på plats 272 i hela landet. Nykvarn placerar sig bättre än samtliga tre grannkommuner.

Läs mer om kartläggningen här » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad 2023-10-20 09:52

Dela sidan

Senast uppdaterad 2023-10-20 09:52

Dela sidan