Nykvarns kommun

På fredag kl.18.30 bjuder Praktiska gymnasiet och Motorer och käk in till EPA-träff för alla ungdomar med fordonsintresse. Kom och häng, grilla korv och tävla med din EPA, mopedbild eller moped.

Praktiska gymnasiet i Nykvarn och Motorer och käk bjuder in till en fordonskväll för alla fordonsintresserade ungdomar i Nykvarn. EPA-kvällen den 10 november startar kl. 18.30 med korvgrillning på parkeringen på Praktiska gymnasiet. Det serveras ingen alkohol under träffen.

Emma Sennebäck Andersson, rektor på Praktiska gymnasiet i Nykvarn vill uppmärksamma ungdomarna och starta en tradition.

– Vi gör detta för ungdomarna i Nykvarn! Det blir en trevlig kväll och utifrån hur kvällen blir så kanske detta är starten på en tradition. Och att de får träffa oss på skolan och skapa kontakter ser vi bara som positivt, säger Emma.

Idén föddes under en biltur med Emmas barn. Många ungdomar i Nykvarn har ett gemensamt intresse för fordon men hittar inte så många mötesplatser. Det var då Emma kom på idén med EPA-träffen. Praktiska gymnasiet har ju platsen och många av de EPA-burna ungdomarna går på skolan. Emma tycker att bilden av ungdomarna som kör EPA, mopedbil och moped är negativt laddad och vill förändra den.

– Jag tycker att det finns mycket negativitet kring de EPA-burna ungdomarna. Att folk tycker att de stör och är i vägen, vilket jag inte alls håller med om. De vill ju bara ha någonstans att hänga, säger Emma.

När Emma får frågan om vad man ska ta med sig på fredag, svarar hon:
– Ett glatt humör!

Tävlingar under kvällen:

  • Coolaste EPAN
  • Coolaste mopedbilen
  • Coolaste moppen
  • DB-mätning på bilstereo

Vid frågor, kontakta rektor Emma Sennebäck Andersson: emma.senneback@praktiska.se